The MPC (Media Press Center) is part of the Media Complex at Rio 2016’s Olympic Park.

MPC – Media Press Center – 2016 Olympic Games

Center of Innovation for Sustainable Construction), brings together a multidisciplinary team of researchers dedicated to research and to the training of human resources on innovation in sustainable construction.

Laboratório Poli – CICS – Center of Innovation for Sustainable Construction

Avenues: The World School is an international school to be implemented in the main cities of the world.

Avenues: The World School

The project was developed through a partnership between Pelli Clarke Pelli Architects and aflalo/gasperini architects who were responsible for the viability study, project tropicalization and technical development.

São Paulo Corporate Towers

Its disposition is simple, organizing spaces in such a way so as to create settings that are sometimes more intimate and other times more integrated with the street, with those spaces connected by a diagonal axis across the site taken up by a footbridge.

ITA – Student Accommodation

The architectural design approach sought to put together two superimposed volumes, one more regular on the lower part, and on the upper part a volume with curved terraces having a privileged view over the urban void.

Geometria

his composition of interlinked differing volumes, plus the overall look demarcated by frameworks that envelop them separately, confers a contemporary identity to the entire complex.

Urbanity

The project’s architectural design approach is inspired by the site’s unique qualities so we worked with a continuous curved façade near the corner, thus conferring a special characterization to the surroundings due to the generous setback

TEOEMP – Largo da Batata

The project comprises a commercial building superimposed over a residential building; the first is positioned parallel to the street and the other perpendicular to the same, taking into account adequate incidence of sunlight for each use.

Soberane – Manaus

The project was conceived in two ‘wings’, oriented to maximize the view towards the mountains and over the channel of the Santos port.

Valongo Brasil

With the placing of this building, one unit per floor, the aim was to favor the view over a large empty urban space.

Design Arte

An elementary and high school for pupils aged between 2 and 17, the construction houses adjoining collective spaces featuring partial isolation between the three different school levels: Infant, Junior and Senior.

St. Nicholas School

The installation of the buildings is done on fill, over a large empty space, the park, which runs along the diagonal of the lot, representing the pivot of connectivity of the entire project.

Parque da Cidade (City Park)

Placing four buildings around a large private square measuring 1,000 square meters guarantees that none of the buildings obstructs the view of the other.

Habitarte

Two identical towers but in inverted positions, connected on the ground floor and on four standard upper floors by bridge-like structures between the towers thus characterizing a single building

WT Morumbi

The program was distributed in such a way so as to minimize the impact of a building of such scale. This meant spreading out the hotel horizontally, making use of the naturally uneven terrain.

Novotel Itu

The building’s sinuous implantation on the terrain’s diagonal means that more than half of the apartments have a view of the sea.

Unlimited Ocean Front

The result of a long process that began in 1999 with a project contest for the transformation of the Carandiru complex (the largest penitentiary complex in Latin America).

Parque da Juventude (Youth Park)

The building’s design makes good use of the staggering and markings of its articulations, defining planes that highlight these layers.

Berrini One

The Trump Towers complex is situated in the region of the Porto Maravilha revitalization project in Rio de Janeiro’s port area, considered to be the city’s new business center.

Trump Towers Rio